V torek, 21. maja, smo se z Zalo Bohorč in Majem Pircem pod vodstvom mentorice Metke Srebotnik odpravili v Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Novo mesto, kjer se je odvijalo kuharsko tekmovanje osnovnošolcev ZLATA KUHALNICA. Po prihodu v šolo smo se predstavili žiriji, nato pa imeli uro časa za kuhanje. Za glavno jed smo pripravili ocvrta piščančja bedra oziroma  »leteče žgance«, pražen krompir in motovilčevo solato, za sladico pa ljubljanske skutne palačinke. Vse skupine smo se pomerile v pripravi iste vrste hrane, žirija pa je ocenjevala urejenost delovnih površin, okus pripravljenih jedi ter postavitev krožnika. En krožnik smo pripravili za žirijo, drugi je bil za na razstavo, ostalo pripravljeno hrano pa smo si ekipe med seboj razdelile in jo tudi pojedle.

Naša ekipa je na tekmovanju osvojila srebrno priznanje.

Maja Božičnik, 7. r.