Vsak tretji petek v mesecu novembru že šesto leto zapored obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE. Vedno bolj se zavedamo, da hrana iz naše bližine ni samo kakovostnejša, ampak tudi okusnejša in hranljivejša, ker je zaužita v času dozorelosti. Takšna hrana je prepotovala manj kilometrov, pri čemer je bilo uporabljene manj embalaže. Z uživanjem lokalno pridelane hrane ohranjamo delovna mesta v naši bližini in nenazadnje prispevamo h izboljšanju kakovosti življenja na podeželju.
V okviru dneva slovenske hrane poteka projekt TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, v katerega so vključeni slovenski vrtci in osnovne šole z namenom, da pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva, ohranjanja čistega okolja v povezavi s pomenom zdrave in uravnotežene prehrane ter gibanja spoznajo že otroci in skozi idejo o nujnosti zajtrkovanja spoznajo, da je potrebno biti pozoren, kakšno hrano jemo in posledično, da je lokalna hrana ustreznejši izbor.