Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 11. februarja, smo imeli učenci od šestega do devetega razreda v okviru projekta DRUGAČNOST ZDRUŽUJE predavanje o ljudeh, ki so drugačni od nas. Predavanje je vodila ga. Alenka Kos, ustanoviteljica Društva za boljši svet, Vilinski ključ in pobudnica vizije, da združimo našo deželo v dobrem.  Predstavila nam je sedem temeljnih vrednot, ki so v življenju resnično pomembne: ljubezen, lepota, harmonija, sreča, odpuščanje, hvaležnost in sočutje.

Spoznali smo šest »superjunakov«, ki so kljub svoji drugačnosti veseli in srečni. Nekateri izmed njih ne slišijo, drugi ne vidijo, vonjajo, spet drugi hodijo po rokah, nekateri pa nimajo ne rok ne nog, a so vseeno uspešni. Najbolj nas je prizadelo, ko smo videli otroke, naše vrstnike, ki ne morejo početi stvari, ki so nam poponoma samoumevne.

Gospa Kos je tudi avtorica knjige Drugačnost, ki je izšla poleti leta 2014, in je nastala v sodelovanju z URI-SOČA in šestimi drugačnimi otroki ter njihovimi starši. S sponzorskimi sredstvi je tudi naša šola dobila deset izvodov te knjige, ki govori o drugačnih otrocih in o vrednotah.

 

Sara Kostevc, 7. r.

DRUGACNOST

 

(Visited 27 times, 1 visits today)
Dostopnost