Skoči na glavno vsebino

  Po dolgem času se je naša šola zopet udeležila občinskega prvenstva v odbojki za starejše deklice. Ekip so sestavljale : Maja Pečnik, Karmen Kavčič, Manica Maja Božičnik, Lea Klavžar, Taja Krnc, Tea Resnik in Eva Planinc.

  V krški občini je ženska odbojka zelo razširjena, zato so ekipe vedno zelo kvalitetne. Tudi letos ni bilo drugače. Favorita sta bili osnovni šoli Leskovec in Senovo, v katerih igra največ deklet, ki trenirajo v odbojkarskih klubih.

  Poleg nas so se prvenstva udeležile še šoli iz Brestanice in Krškega. Prvo tekmo smo igrali proti močni ekipi iz OŠ Leskovec. Po začetni tremi so se dekleta prebudila in se dobro upirala nasprotniku. Čeprav smo izgubili z 0:2, dekleta niso razočarala. Predvsem so se izkazale z borbenostjo in nekaj odličnimi akcijami.

  Drugo tekmo smo igrali proti OŠ Brestanica. Zmaga proti njim nam je prinašala nadaljevanje tekmovanja v polfinalu. Po napeti tekmi smo zmagali z 2 : 1 in se uvrstili v polfinale.

  V polfinalu nas je čakala OŠ Senovo, ki pa je bil premočan nasprotnik. Tako nam je ostala še tekma za 3. mesto proti domačinom, OŠ Krško.

 Začetek ni bil najboljši. Poznalo se je, da dekleta igrajo že četrto tekmo, zaradi utrujenosti so bile napake bolj pogoste. A niso se predale in v drugem setu so po zaostanku preobrnile rezultat v svojo prid. Tako nas je zopet čakal tretji, odločilni set. Žal pa tokrat ni bilo več moči za novo zmago in na koncu smo osvojili nehvaležno 4.mesto.

 Klub temu velja vsa dekleta pohvaliti za vložen trud, vztrajnost in borbenost. Na lep, športni način, so predstavljale našo šolo in pokazale, da se lahko enakovredno merijo z večjimi šolami.

 Upajmo, da bodo vzgled za naslednje generacije, ki bodo nekoč mogoče posegle še bo boljših rezultatih.

V Koprivnici, 11.11.2022                                                                

Napisal Aleš Cvar

(Visited 90 times, 1 visits today)
Dostopnost