Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!            

V zavodu Osnovna šola Koprivnica že vrsto let deluje Šolski sklad. Njegov namen je zvišanje standarda pouka – financiranje dejavnosti in potreb posameznega oddelka, ki niso del izobraževalnega programa oz. se ne financirajo iz javnih sredstev, kakor tudi  nakup nadstandardne opreme (didaktični pripomočki, igrala, avdio–video oprema …) ter zagotovitev enakih možnosti za učence iz manj spodbudnih okolij pri udeležbi na ekskurzijah, v šoli v naravi, na športnih in kulturnih prireditvah.

Novost je, da se lahko Šolskemu skladu OŠ Koprivnica nameni do največ 0,3% dohodnine (Ur. l. RS, št. 125/22, z dne 30. 9. 2022). Podrobne informacije najdete na povezavi:

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Vabimo vas, da obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije« (v prilogi) izpolnite z vašimi podatki. Obrazec lahko izpolni vsak davčni zavezanec Republike Slovenije, ki bi želel del dohodnine nameniti našemu šolskemu skladu.

Izpolnjen obrazec lahko oddate v tajništvu šole, razrednikom ali strokovnim delavkam vrtca do 19. 12. 2022. Na šoli bomo nato poskrbeli, da bomo obrazce predali  davčnemu uradu. Obrazec lahko tudi osebno pošljete  oz. dostavite pristojnemu finančnemu uradu. 

Obrazec je mogoče izpolniti tudi elektronsko – preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki. Osebni podatki, zapisani na obrazcu, se bodo posredovali samo za namen v zvezi z zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije. 

Za vsako prejeto donacijo bomo zelo hvaležni!

Predsednica Šolskega sklada OŠ Koprivnica

Tanja Pribožič

(Visited 42 times, 1 visits today)
Dostopnost