Skoči na glavno vsebino

V sredo, 6. marca 2019, smo imeli učenci 8. razreda tehniški dan, in sicer smo obiskali Posavski muzej Brežice. Po gradu in zanimivih razstavah nas je vodil pedagog g. Boštjan Kolar.

Ogled muzeja smo začeli v grajski kapeli in nadaljevali z ogledom razstav, posvečenih ognju in vodi.

Sledila je zgodovinska zbirka Kmečki upori in reformacija, ki prikazuje pomembna dogajanja 16. stoletja v Posavju. Tudi sami smo bili aktivni, saj smo z raziskovanjem zbirke reševali učni list.

Zelo zanimiva in vredna ogleda je tudi viteška dvorana, ki jo krasijo čudovite freske.

Za konec smo imeli še delavnico o času med letom 1950 in 1990 z naslovom Lepo je (bilo) v naši domovini biti mlad. V sklopu te smo v razstavi o novejši zgodovini Pod devetimi zastavami: Posavje 1900–1990 spoznavali čas po drugi svetovni vojni, spoznali smo pomembne posameznike, ki izhajajo iz Posavja, in veliko izvedeli o življenju v tem času.

Ana Božičnik, Blažka Gerzina, Domen Mirt in Vid Župevc

 Najbolj zanimiva mi je bila viteška dvorana, v kateri so prečudovite freske. V tej dvorani so snemali tudi filme in glasbene spote. Nekaj prizorov je posnel celo Jackie Chan.

Blažka Gerzina

 Najzanimivejši del muzeja mi je bila viteška dvorana in razstava Pod devetimi zastavami. Veliko sem izvedel o kmečkih uporih in naši zgodovini, zato bi vsakemu priporočil obisk muzeja, saj je zelo poučen.

Vid Župevc

Všeč mi je bila razstava o prvi in drugi svetovni vojni, saj bi o tem obdobju rad še veliko izvedel. Prav tako mi je bila zelo všeč tudi viteška dvorana. Dan je bil zelo zanimiv in poučen.

Domen Mirt

Najbolj všeč mi je bila razstava o vodi. V spominu mi bo ostala tudi viteška dvorana.

Ana Božičnik

(Visited 18 times, 1 visits today)
Dostopnost