Skoči na glavno vsebino

V torek,7. februarja, smo s kratkim kulturnim programom obeležili praznik slovenske kulture, katerega posvečamo vsem kulturnikom, ki s svojim delom lepšajo in osvetljujejo naš vsakdan.

Davno leto 1800 je Slovencem dalo njega, Franceta Prešerna, čigar verzi so neumrljivi, večni. Njegove pesmi  znajo izpovedati resničnost, bičati človeške lastnosti, bodriti potrtega človeka in mu vrniti voljo do življenja. Njegovi verzi, ki so včasih celo uglasbeni, so včasih veseli, igrivi in poučni, pogosto žalostni, melanholični ali ljubeči, še večkrat pa bridko resnični, tragični in zajedljivi. Ob prebiranju njegovih verzov so devetošolci spoznali, da največja odpoved in bolečina rodita najlepše stvari v življenju.

V mozaik prireditve v počastitev slovenskega kulturnega praznika so svoj kamenček dodali naši mladi kulturniki, ki so združili mlade moči ter nam recitirali, zapeli in zaplesali.

Da nas kultura bogati in lepša vsakdanjik, se zavedajo tudi naši mladi glasbeniki. Peto- in šestošolci pa so malce pobrskali naokrog in za nas odkrili, kje vse se skriva kultura.

DSC_0003  DSC_0004

DSC_0005  DSC_0008

DSC_0009  DSC_0010

DSC_0012  DSC_0013

(Visited 23 times, 1 visits today)
Dostopnost