Skoči na glavno vsebino

Danes je dan zlatih knjig. Ponovno se začenja tekmovanje branje za bralno značko. Bralno dogajanje, ki okoli 17. septembra poteka po vsej Sloveniji, smo na naši šoli obeležili z bralnim maratonom in tako uradno začeli s sezono branja za bralno značko.

Prvošolčki so brali Grimmove pravljice, drugošolčki Moj Prijatelj Piki Jakob, v tretjem razredu so brali Medvedka Puja, v petem razredu knjigo v angleškem jeziku z naslovom Toy Story, v šestem in sedmem razredu so pri likovni umetnosti brali besedilo povezano z umetnostjo, pri biologiji pa so se učenci osmega in devetega razreda poglobili v ekološko besedilo iz septembrske številke Gee z naslovom »Ko se človek igra boga.« Sezona branja za bralno značko bo trajala do konca aprila, meseca knjige.

Prvošolčki so danes prvič obiskali šolsko knjižnico. Dobili so izkaznico in tako postali člani šolske knjižnice. Dobili so tudi knjižno darilo, slikanico z naslovom Škrat Kuzma dobi nagrado, ki jo je napisala Svetlana Makarovič. Darilne slikanice je prvošolčkom tudi letos podarilo Društvo Bralna značka Slovenije.

 

(Visited 42 times, 1 visits today)
Dostopnost