Skoči na glavno vsebino

5. maja 2023 smo na Osnovni šoli Koprivnica organizirali 2. bralno noč za nadarjene učence od 6. do 9. razreda. V šoli je prespalo 8 učencev in dve učiteljici (učiteljica Katarina Kalin in knjižničarka ter učiteljica Katja Zorčič).

 

Učenci so prišli v šolo ob 18. uri. Začelo se je z veselimi obrazi otrok, ki so s spalnimi vrečami pod pazduhami prihajali v šolo. V učilnici 1. in 2. razreda si je vsak poiskal svoj prostor za spanje.

Tema bralne noči je bila za učence presenečenje.

 

»Nobena zabava ni tako poceni kot branje,

niti noben užitek tako dolgotrajen.«

Lady Montague

 

Ko smo se udobno namestili, smo večer pričakali kar na terasi pred knjižnico. Na začetku je vsak predstavil svojo najljubšo knjigo in povedal, zakaj mu je ta knjiga najljubša in kaj mu je pri knjigi najbolj všeč. Tako kot so različni učenci, so tudi zvrsti njihovih najljubših knjig zelo raznovrstne.

 

 

 

 

 

 

 

V nadaljevanju so učenci v knjižnici iskali listke s šalami. Najdenim listkom so morali poiskati par ter tako dobiti celo šalo. Ko so prebrali vse šale, so ugotovili temo bralne noči.

 

 

Po napovedi teme so na samolepilne lističe napisali, kaj o šalah in humorju že vedo in kaj o tej tematiki še želijo izvedeti.

V nadaljevanju večera so podrobneje spoznali življenje Rowana Atkinsona, Chariea Chaplina in osebe, ki se s humorjem ukvarjajo v Sloveniji.

Sledilo je delo po skupinah (razvrščanje v skupine po asociacijah na našo temo). Učenci so s pomočjo knjig in spleta po skupinah raziskovali o Mr. Beanu, Charlieju Chaplinu ter o slovenskih humoristih. Izdelke v obliki plakatov so na koncu predstavili ostalim.

 

 

 

 

Po slastni večerji smo si ogledali film Beanove počitnice (Mr. Bean’s Holiday)

Navdušenje, smeh in veselje učencev so odmevali po učilnici še kar nekaj časa. Noč je bila za vse zelo kratka.

Dan smo začeli aktivno, z zajtrkom in s pospravljanjem knjižnice ter učilnice, v kateri smo spali.

Ker je bil 6. maj pomemben datum za Združeno kraljestvo, saj so na ta dan okronali princa Charlesa III, in ker je bila osrednja tema naše bralne noči angleško-slovenski humor, nismo mogli mimo angleške kraljeve družine.

Čas do odhoda domov smo tako posvetli angleški kraljevi družini.

Ob 9. uri so učenci odšli domov.

 

 

 

 

ODZIVI UČENCEV NA BRALNO NOČ

»Na bralni noči mi je bilo vse všeč, sploh pa film. Dodala bi še kakšno dejavnost, ki vključuje šport ali fizične igre.«

Ajda

 

»Meni je bila letošnja bralna noč super. Veliko smo se smejali, igrali in zabavali, tudi prigrizkov ni manjkalo. Upam, da jo bomo naslednje šolsko leto ponovno izvedli.«

Vid

 

»Bilo mi je všeč. Najbolj mi je bil všeč Mr. Bean. Dobro smo jedli in pili.«

Lucija

 

»Meni je bilo fajn. Naučil sem se veliko novega.«

Aljaž

 

»Bilo je super. Najbolj mi je bil všeč film, Mr. Bean.«

Pia

 

»Všeč mi je bilo, da nismo veliko spali, da da smo se veliko družili. Izvedela sem veliko novega o kraljevi družini in kronanju Charlesa.«

Brina

 

»Bilo mi je tako-tako. Spal sem 9 ur.  Škoda, da se nismo šli v telovadnico igrat.«

Gal

 

 

 

 

(Visited 111 times, 1 visits today)
Dostopnost