Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 4. aprila 2022, sva se učenki 8. in 9. razreda, Kaja Kukovič in Larissa Resnik, v spremstvu naše mentorice Otroškega parlamenta, ob 8. uri odpravile v Krško na tamkajšnjo občino, kjer je potekal Občinski otroški parlament osnovnih šol Mestne občine Krško in Kostanjevica na Krki.  Že pred tem smo delo naših šolskih parlamentov predstavili s plakatom, kamor smo zapisali naše letošnje dejavnosti.

Otroški parlament je potekal na temo MOJA POKLICNA PRIHODNOST. Najprej sta svoje delo na izbrano temo predstavila predstavnika Osnove šole dr. Mihajla Rostoharja, nato pa se je v debati PRO ET KONTRA pomerilo preostalih osem šol.  Pred pričetkom je bil glasbeni uvod in krajši govor predsednika ZPM Krško, g. Vinka Hostarja. Vsaka izmed šol je v začetku izžrebala trditev, ki jo je morala kasneje zagovarjati. S Kajo sva v prvem krogu zagovarjali trditev, da Covid-19 ni vplival na kvaliteto znanja in posledično na izbiro poklica, pri tem pa sva se dobro odrezali, pometli s konkurenco in se prebili v polfinale. V polfinalu sva morali zagovarjati trditev, da bodo roboti v številnih poklicih zamenjali ljudi, vendar sva za las izgubili proti predstavnikom OŠ XIV. divizije Senovo. Pred finalom smo imeli pol ure premora za malico, spoznali pa tudi nove ljudi, s katerimi sva se zelo dobro ujeli.

Po premoru je sledil finale, v katerem so zmagali učenci OŠ XIV. divizije Senovo. Ker smo pristotni učenci in mentorji lahko izglasovalo zlato karto za posameznika, ki nas je najbolj prepričal, je le-ta pripadla Aljoši Božiču, učencu OŠ Jurija Dalmatina Krško. Slednji je v zadnjem glasovanju dobil največ glasov, zato bo predstavljal občini Krško in Kostanjevica na Krki na Nacionalnem otroškem parlamentu v Ljubljani.

Larissa Resnik, 9. r.

(Visited 56 times, 1 visits today)
Dostopnost