Skoči na glavno vsebino

Teden otroka se je s svojim dogajanjem  začel že v ponedeljek, 5. oktobra, ko smo se trije učenci kot predstavniki šolske skupnosti v spremstvu mentorja šolskega parlamenta odpravili v Krško, kjer je bilo za nas s strani ZPM Krško organizirano srečanje. Letošnji pogovori so potekali pod skupnim naslovom PASTI MLADOSTNIŠTVA. Pod drobnogled smo vzeli predvsem problematiko interneta in drog. V zvezi s to temo nam je kriminalistka podala informacije, ki so nas dodobra pretresle. Dan je minil v duhu sklepanja prijateljstev in spoznanju, da se stvari, ki so se nam zdele nemogoče, dogajajo v naši bližini.

V torek pa so za učence naše šole, OŠ XIV. divizije Senovo ter OŠ Adama Bohoriča Brestanica tamkaj potekale različne delavnice. Mnogi so se udeležili različnih ustvarjalnih in likovnih delavnic,  nam pa je bila najbolj všeč športna delavnica, kjer smo se naučili novo igro s frizbijem. Prav tako smo uživali v peki piškotov in štručk, navdušila pa nas je tudi športna delavnica s Primožem Kozmusom, kjer so učenci naše šole premagali brestaniške učence. Pritegnila nas je tudi delavnica poslikave obraza z različnimi motivi. Po končanih delavnicah smo se posladkali z okusnim pecivom ter skupaj še malce zaplesali, nato pa se vrnili nazaj v šolo.

Zadnji dan v sklopu tedna otroka pa je potekal na naši šoli. Tako smo se v petek ob 16. uri skupaj  z našimi starši in učitelji zbrali na ploščadi pred šolo in se napotili na krajši pohod čez Prevole proti Velikemu Kamnu. Naš cilj je bil Gasilski dom na Velikem Kamnu, kjer nas je že pričakal pečen kostanj, ki nas je prijetno pogrel, saj je bilo vreme malce deževno. Vsi udeleženci pohoda smo se posladkali z okusnim pecivom ter malo zaplesali. Po prijetnem druženju smo se z avtobusom vrnili nazaj v Koprivnico.

                                                                                      Sara Kostevc, 7. r., Maksi Bogovič, 9. r.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Dostopnost