Skoči na glavno vsebino

Med 16. in 23. septembrom so v občini Krško potekale številne aktivnosti, povezane z evropskim tednom mobilnosti. Nekaj smo se jih udeležili tudi mi.

V ponedeljek, 18. septembra, smo se devetošolci odpravili v Šolski center  Krško Sevnica, kjer smo imeli tehniški dan na temo VARNOST V PROMETU. Varnosti učencev in dijakov v cestnem prometu posvečajo veliko pozornosti, zato so tudi letos v sodelovanju z zavodom Varna pot pripravili predavanje za devetošolce občine Krško. Na začetku predavanja nas je nagovorila Jasna, ki je kot najstnica doživela hudo prometno nesrečo, kar ji je trajno poškodovalo možgane. Po zaključku predavanja smo imeli delavnice, v katerih smo si ogledali reševalno vozilo, motor in motorista ter solarno vozilo.

Po delavnicah pa smo imeli še predstavitev poklicev, za katere lahko pridobiš izobrazbo v Šolskem centru Krško Sevnica. Pri strojnikih smo si izdelali spinnerje, pri elektrotehnikih smo programirali luči, v laboratoriju pa izvajali poskuse. Najbolj nam je bil všeč motorist, ki nam je predstavil svoj motor.

V petek, 22. Septembra, pa se je sedem učencev druge triade odpravilo v staro mestno jedro Krškega, kjer so na ulici, ki je bila zaprta za ves promet, risali na asfalt in tako v sodelovanju z Valvasorjevo knjižnico Krško na cesti ustvarili pravo prometno knjigo. Tema, na katero so učenci ustvarjali, je bila »ZDRUŽIMO MOČI – DELIMO SI PREVOZ«.

 Sara Kostevc, 9. r.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Dostopnost