Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 22. 9. 2022 smo se učenci 1. razreda skupaj z učiteljico Mojco odpravili v Krško. Na zaprti del Ceste 4. julija.

Potekal je že tradicionalni Evropski teden mobilnosti. 22. 9. so v Mestni občini Krško organizirali in obeležili dan brez avtomobila. Zaprli so del ulice po kateri smo se lahko kasneje brezskrbno sprehajali otroci iz različnih šol in vrtcev.

Ob prihodu smo se pogovorili z gospo Jožico Gabrič, ki nam je predstavila dogajanje. Povprašala nas je, kaj pomeni trajnostna mobilnost in dan brez avtomobila. Povedali smo, da takrat hodimo peš, s kolesom in lahko tudi s skirojem.

Nismo pa se le sprehajali, smo tudi plesali z glasbeno šolo Krško, telovadili z društvom Telovaj in risali s kredami, ki so nam jih prijazno darovale gospe iz MO Krško. Za nas je bilo tudi zanimivo društvo Po pasje, saj smo spoznali njihove tri kužke Twixa, Gagi in Honey, ki smo jih z dovoljenjem in velikim veseljem pobožali.

Ker nas vse zanima in smo zelo radovedni pa smo prisluhnili tudi poklicnima gasilcema ter gospodoma redarjema.
S spoštovanjem smo si ogledovali gasilsko vozilo in na glas povedali, da imamo na Velikem Kamnu prostovoljno gasilsko društvo v katerega so vključeni tudi naši starši.


Gospe in gospodje z Mestne občine Krško so se zelo lepo potrudili in dobro ter varno organizirali dogodek. Pogostili so nas s pijačo, kifeljčki, sadjem in na koncu celo s sladoledom.

Zahvaljujemo pa se tudi našemu gospodu šoferju, ki je nas je varno prepeljal v eno in drugo smer.

Učenci 1. razreda z učiteljico Mojco Ulčnik

(Visited 34 times, 1 visits today)
Dostopnost