Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Koprivnica smo si v začetku šolskega leta za prednostno nalogo določili “Sodelovanje šole s krajem”, zato smo si zadali izziv, da pripravimo gledališki dan.

Ker smo želeli imeti čim številčnejše občinstvo, smo le-tega izvedli na delovno soboto, 2. februarja. V našem gledališkem dopoldnevu smo tako obeležili dan šole, se spomnili na prihajajoči kulturni praznik in s prostovoljnimi prispevki obogatili naš šolski sklad.

Osrednjo  vlogo na prireditvi smo imeli mi, učenci, ki smo s svojimi razredničarkami pod vodstvom gospe Sonje Simončič pripravili vsak svoj delček prireditve. Prvošolci so se spremenili v ljubke in prijazne gozdne živalice, drugošolci pa so skupaj s tretješolci Bobku pomagali zgraditi novo, večjo barčico, s katero bi lahko na izlet poleg žabice, veveričke in lisičke odpeljal tudi medveda, s čimer so dokazali, da sodelovanje in skupno delo obrodi sadove.

Četrtošolci so upodobili medveda, ki rad rešuje križanke, ki pa znajo biti prezahtevne tudi za ostale gozdne živali. Učenci petega in šestega razreda so na sever spremili snežaka Snežka, ki nikakor ni hotel oditi, dokler ne sliši cingljanja zvončkov, čeprav je toplo pomladansko sonce zanj predstavljalo že veliko nevarnost. Učenci sedmega in osmega razreda so nas naučili, da je bivanje pri starih starših, ki nimajo računalnika in televizije, lahko vse prej kot dolgočasno, saj narava, če ji znaš prisluhniti,  ponuja ogromno zanimivih in kratkočasnih prigod.

Devetošolci pa smo se v duhu Rozmanove Urške odpravili na ples, ki sta se ga udeležila tudi prevzetna Urška in postaven motorist, a se je njuna dogodivščina končala vse prej kot srečno.

 

Programu so se pridružili in ga popestrili tudi člani Kulturnega društva Anton Aškerc Koprivnica ter naši nekdanji učenci.

Ula Bohorč, 9. r.

 

(Visited 24 times, 1 visits today)
Dostopnost