Skoči na glavno vsebino

V petek, 5. oktobra 2018, smo učenci OŠ Koprivnica preživeli dopoldan v družbi s kulturno dediščino. Pouka sicer nismo imeli, a to ne pomeni, da se nismo ničesar naučili, dan pa nam je polepšalo tudi sonce.

Učenci prve triade smo se odpravili na pohod do gradu Podsreda. Pošteno smo se nahodili, ker pa smo vedno polni energije, ob prihodu na cilj nismo bili utrujeni. Na gradu so nas prijazno sprejeli, ogledali smo si film o Kozjanskem parku, družbo nam je delal tudi Herman Lisjak, videli pa smo tudi verjetno največjo torto na svetu! In vanjo smo lahko celo vstopili!

Učenci četrtega razreda smo spoznavali umetnost lepega pisanja, kaligrafijo. Gospa, ki je prava strokovnjakinja na tem področju, nam je pokazala, kako lepo lahko pišemo, če se le potrudimo. Tudi sami smo se preizkusili v kaligrafiji ter ugotovili, da za oblikovanje čudovitih črk potrebujemo veliko vaje in potrpljenja.

Učenci od 5. do 9. razreda smo si najprej ogledali zanimiv, poučen in tudi zabaven film z naslovom Tak ti je tu blu na kmetih: Od zrna do koruznega kruha. Gre za film Sekcije za ohranitev kulturne dediščine Kulturnega društva Kapele, ki nam je film prijazno odstopilo ter tako omogočilo, da smo si ga ogledali.

Spoznali smo, kako so živeli naši stari starši, njihove običaje ter vsakodnevna opravila na polju in okrog doma, ki so se opravljala izključno ročno. Obiskali smo še danes delujoč Petrovičev vodni mlin, gospa Irena pa nam je pokazala, kako ta mlin deluje.

Kulturni dan smo zaključili ustvarjalno z oblikovanjem izdelkov iz gline.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Dostopnost