Skoči na glavno vsebino

Praznik kozjanskega jabolka, ki je ena osrednjih prireditev Kozjanskega parka, se je letos odvijal že 16. leto zapored. Vse od 4. oktobra so potekale različne dejavnosti, sejemsko dogajanje 10. oktobra pa je letos odprla ministrica za okolje in prostor ga. Irena Majcen. Na sejmu, ki ga je  letos zaznamovalo deževno in hladno vreme, so se predstavile ekološko usmerjene kmetije, ki so ponujale jabolka starih sort ter zdrave kmetijske pridelke. Različni obrtniki so obiskovalcem predstavili izdelke tradicionalne ljudske obrti, predstavila pa so se tudi številna društva ter šole in vrtci v okviru Kozjanskega parka.

kozjansko jabolko

Naša šola že tradicionalno sodeluje na prireditvi. Tokrat smo se obiskovalcem predstavili z različnimi izdelki iz domačih jabolk, in sicer suhimi jabolkami, kisom in kompotom. Pri eko krožku in ustvarjalnicah pa smo pripravili še domače čaje, zeliščno olje in zeliščne namaze.

Letos pa se je naša stojnica lahko pohvalila še z domačimi jabolkami iz šolskega sadovnjaka. Stare sorte jabolk smo posadili 19. marca 2009, letos pa smo z jablan, ki so vsa leta pridno rastla, utrgali prve sadeže.

DSC_0202

(Visited 53 times, 1 visits today)
Dostopnost