Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 3. 10. 2022, smo se učenci 6., 7., 8. in 9. razreda odpravili v Celje. Tja smo se odpravili z namenom, da si v  tamkajšnjem gledališču ogledamo predstavo Robin Hood, po predstavi pa nadaljujemo z ogledom Celjskega gradu. Na žalost je bila predstava v zadnjem trenutku odpovedana zaradi bolezni v igralski zasedbi. Sprva smo bili kar razočarani, saj nas je namesto obljubljene predstave čakala gledališka vzgoja, ki pa se je izkazala za zelo zanimivo. Čas, ki je bil namenjen predstavi, smo porabili za ogled gledališča. Pokazali so nam prostor, ki se imenuje obrekovalnica, kjer igralci med predstavo čakajo na svoj nastop, sobo za urejanje, ličenje, maskiranje in friziranje,  zaodrje, dvorano, v kateri sediš, ko gledaš predstavo, stolp, v katerem bi naj strašilo in garderobo, v kateri je bilo na tisoče različnih oblek za predstave, ki jih več ne igrajo. Eden najzanimivejših in najpomembnejših podatkov pa je bil, da je v njihovem gledališču do zdaj največkrat zaigrana predstava Maček Muri.

Po ogledu gledališča smo se odpravili na Celjski grad, kjer smo izvedeli veliko o celjskih grofih, Friderikovem stolpu in srednjeveških mučilnih ter sramotilnih napravah. Sprehodili smo se skozi Friderikov stolp in poleg vsega imeli lep razgled nad celotnim Celjem.

Ta dan je bil zanimiv, poučen in zabaven, edina nepričakovana in ne ravno najboljša stvar je bila odpoved predstave. Imeli smo se dobro in upamo, da bomo imeli še veliko takih kulturnih dni.

Ajda Krivec, 8. r.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Dostopnost