Skoči na glavno vsebino

V petek, 17. septembra, smo imeli učenci od 1. do 5. razreda kulturni dan, in sicer smo si ogledali gledališko predstavo, ki so jo uprizorili člani Družinskega gledališča Kolenc. Predstava se je imenovala POGUMNI JELEN, govorila pa je o ločevanju odpadkov. Predstava nas je naučila, kako pravilno ravnati z odpadki, kam odložiti plastiko in kam papir. Po ogledu predstave smo v razredih reševali naloge na temo ločevanja odpadkov, naučili pa smo se tudi pesmico o ločevanju odpadkov. V delavnicah, ki so potekale po razredih, smo si izdelali vsak svoje stojalo za svinčnike.  Dan je bil zanimiv in je hitro minil.

     Iva Bogovič, 5. r.

V petek, 24. septembra, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda kulturni dan. K nam so prišli člani Družinskega gledališča Kolenc, ki so uprizorili gledališko predstavo z naslovom BABI NI ODVEČ. Predstava je govorila o medgeneracijskem sodelovanju med najstniki, srednjo in starejšo generacijo. Po ogledu predstave smo odšli vsak v svoj razred, kjer smo pod vodstvom posameznih igralcev reševali zabavne in poučne naloge, ki so se navezovale na vsebino predstave. Tretji del kulturnega dne je bil namenjen različnim oblikam sporočanja, s katerimi se vsakodnevno srečujemo. S pomočjo kratkih uprizoritev smo  napisali vsak svoj kuharski recept, oglas, v katerem smo prodajali različne artikle, ter izvirno reklamo za tobogan. Nato smo se preizkusili še v vlogi novinarja in z vprašanji sodelovali na tiskovni konferenci z gospo Anko kolenc, ustanoviteljico Družinskega gledališča Kolenc. Nekateri so se s svojimi vprašanji zelo izkazali, spet drugi pa so poskrbeli za obilico smeha.

Zadnji del izredno zanimivega in poučnega kulturnega dne pa je bil kviz, v katerem smo se dekleta pomerila proti fantom in seveda zmagala. Vprašanja na kvizu so se dotikala predstave, nekaj vprašanj pa je preverilo našo splošno razgledanost.

Dan je bil izredno zanimiv, poln različnih zanimivih aktivnosti in smeha.

 Ajda Krivec, 7. r.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Dostopnost