Skoči na glavno vsebino

V torek, 29. maja 2019, smo se učenci 9. razreda odpravili na Grad Rajhenburg. Prijazno nas je sprejela gospa Zinka in nam najprej povedala nekaj na splošno o gradu, nato pa smo si ogledali razstavo o izgnancih v drugi svetovni vojni. Spoznavali in raziskovali smo zgodbe družin, ki so morale zapustiti svoje domove, videli smo tudi veliko zanimivih predmetov. Pogledali smo si tudi kratek dokumentarni film, temu pa je sledila delavnica. Izdelali smo pasjo svetinjico.

Veliko zanimivega smo izvedeli o trapistih, za konec pa smo si ogledali zbirko kolajn našega atletskega šampiona Primoža Kozmusa.

Dan mi je bil zelo všeč.

Maj Omerzel

 Na gradu nas je sprejela zelo prijetna in prijazna gospa Zinka Junkar, ki nam je predstavila razstave, vse nam je na zelo zanimiv način pojasnila. Izdelali smo pasje svetinjice. Izvedeli smo veliko novih in zanimivih stvari. Bilo mi je všeč.

Patricija Roštohar

Na gradu smo si ogledali dve razstavi, in sicer o izgnancih iz druge svetovne vojne ter o trapistih. Vsak si je izdelal pasjo svetinjico, ploščico, ki so jo nosili tudi izgnanci. Obe razstavi sta bili zelo zanimivi, izvedela sem veliko novega. Na koncu pa smo se še posladkali v grajski slaščičarni.

Zoja Bogovič

Zgodbe družin, ki sem jih slišala, so se me zelo dotaknile. Všeč mi je bilo, kako je vodička razlagala, saj je govorila zelo doživeto. Verjamem pa, da nam je bilo vsem najbolj všeč, ko smo si ob koncu tehniškega dneva privoščili še tortico v slaščičarni na gradu.

Ula Bohorč

 Na gradu nas je sprejela prijazna gospa Zinka Junkar. V delavnici smo spoznavali zgodbe izgnanih družin, izdelali pa smo tudi pasjo svetinjico. Izvedeli smo številne zanimivosti iz življenja trapistov. Na koncu pa je sledil najboljši del: v grajski slaščičarni smo se posladkali s tortico. Ta dan mi je bil zelo všeč.

Domen Planinc

 

(Visited 53 times, 1 visits today)
Dostopnost