Skoči na glavno vsebino

Danes, 24. 5. 2019 smo se po pouku nekateri učenci naše šole z učiteljicami odpravili na tabor za nadarjene na Lisco. Tam nas je sprejel prijazen oskrbnik, ki nas je takoj odpeljal po Jurkovi učni poti. Sprehodili smo se po travniku in po gozdu, predstavil nam je različne rastlinske in živalske vrste.

Po prijetnem sprehodu smo odšli v učilnico na glasbeno delavnico, ki nam jo je pripravila naša učiteljica glasbe. Zaigrali in zapeli smo pesem o žabji svatbi in še nekaj drugih ljudskih pesmi.

Po večerji smo se nekaj časa igrali na igrišču. Dobro smo se razgibali, nato pa smo se ponovno zbrali v učilnici na delavnici o zvezdah in ozvezdjih. Spoznali smo nekatera ozvezdja, pa tudi največjo do zdaj znano zvezdo. Na žalost se je zvečer pooblačilo, zato nismo mogli opazovati zvezd. Odpravili smo se v sobe in utrujeni zaspali.

Prebudili smo se v sončno jutro. Po kraljevskem zajtrku smo se za kratek čas odpravili na igrišče, nato pa začeli z delavnico o naravnih čistilih in o zdravilnih zeliščih. Zeliščarka gospa Nataša Dular Požeg nas je poučila o uporabi zelišč, nam jih pokazala, namočili smo jih v vodo in pili prav prijeten napitek.

Na travniku pod Tončkovim domom so nas že pričakovali člani Zmajarskega društva iz Šentruperta. Prijazni gospodje so nam povedali veliko zanimivosti o zmajarstvu. Na koncu so se še spustili z vzletišča in zakrožili nad Lisco.

Na Lisci smo preživeli čudovita dneva. Vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi tabora, se najlepše zahvaljujemo.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Dostopnost