Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 7. novembra 2019, so se naši sedmošolci v sklopu projekta Rastem s knjigo in s knjižničarko Katjo Zorčič odpravili v Valvasorjevo knjižnico Krško.

Rastem s knjigo je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Organizira ga Javna agencija za knjigo RS že 14. leto zapored. S projektom skušajo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic. Vsi učenci so prejeli v dar knjigo pisateljice Janje Vidmar Elvis Škorc, genialni štor.

 »V knjižnici smo si ogledali prostore knjižnice, zelo stare knjige, spoznali nekaj več o začetku speedwaya. Pokazali so nam, kako poiskati knjigo in prostore za učenje. Na koncu ogleda smo dobili knjigo z naslovom Elvis Škorc, genialni štor.« (Larissa Resnik)

»V Valvasorjevi knjižnici smo dobili vsak svojo knjigo. Ogledali smo si staro knjižnico, ki je bila zelo majhna. V njej je veliko starih knjig. Ogled te knjižnice mi je bil zelo všeč. Nato smo si ogledali še speedway sobo.« ( Filip Cehte)

»Ogledali smo si knjižnico in spoznali stari del knjižnice. Tam so imele knjige zelo čuden vonj. Nato smo odšli v speedway sobo. Tam je bilo veliko starih stvari. Na koncu smo dobili knjige.« ( Anžej Resnik)

(Visited 53 times, 1 visits today)
Dostopnost