Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 5. aprila 2018, smo imeli učenci celotne šole naravoslovni dan z naslovom SKUPAJ PROTI NASILJU, dejavnosti pa so se po razrednih skupnostih razlikovale.

Učenci prvih dveh razredov so sodelovali v dveh delavnicah, in sicer Sprejemanje drugačnosti, ki je temeljila na knjižni predlogi Svetlane Makarovič z naslovom Veveriček posebne sorte ter delavnici Moč besede. Dan so zaključili z različnimi družabnimi igrami.

Tretješolci so imeli predstavitev CAP programa, v katerem so izvajalke učencem podale napotke, kako ravnati v nevarnih situacijah, v katerih se lahko znajdejo.

Četrto- in petošolci so najprej izdelali plakat »Kdo sem jaz?« in se pogovarjali o prijateljstvu, nadaljevali pa s pravljico Jabolko gospoda Peabodyja.

Učenci šestega in sedmega razreda so se seznanili z vrstami nasilja in po skupinah reševali delovne liste o medvrstniškem nasilju. Izdelali so tudi plakat proti nasilju, dan pa zaključili s pogovorom o nasilju in družabnimi igrami.

Učenci osmega in devetega razreda pa so najprej prisluhnili predavanju kriminalistke Mirjam Repovž o pasteh mladostništva in spletnem nasilju. Ogledali so si film Cyberbully, se o njem pogovorili ter se podrobno seznanili s pravili ravnanja na spletu.

 

Skozi različne dejavnosti in delavnice smo učenci spoznali, kje na nas prežijo nevarnosti in na kaj vse moramo biti pozorni v vsakdanjih situacijah in tudi v virtualnem svetu.

 

dsc_0007dsc_0009dsc_0010dsc_0012dsc_0015

(Visited 49 times, 1 visits today)
Dostopnost