Skoči na glavno vsebino

Petek, 19. januar 2024, je bil res en krasen dan! Zjutraj je naše kraje prekrila dolgo pričakovana snežna odeja, večer pa nam je obogatilo čudovito glasbeno doživetje. Otroški pevski zbor OŠ Koprivnica je namreč na povabilo Tonija Sotoška letos že drugo leto sodeloval na Antonovem koncertu, ki je potekal v športni dvorani Šolskega centra v Krškem. Skupaj z mnogimi imenitnimi glasbeniki so zapeli Slakovo V dolini tihi, Avsenikovo Na Roblek in pesem Tonija Sotoška ter Prifarskih muzikantov – Slovenija pravljična. V ansamblu Tonijevih harmonikarjev je igral tudi sedmošolec Enej Mirt, med klarinetisti GŠ Krško pa je nastopala Iva Bogovič.

V prednostni nalogi OŠ Koprivnica smo si zadali sodelovati z roko v roki z ožjim in širšim okoljem in z veseljem ugotavljamo, da nam projekt res lepo uspeva. Na šoli smo izjemno veseli, ponosni in hvaležni, da lahko našim učencem omogočimo tako lepe in za njih pomembne izkušnje ter doživetja, katera bodo v spominu nosili še dolgo…

Poleg pevskega znanja naši učenci na takih prireditvah pokažejo, da se znajo kulturno obnašati, sodelovati, potrpežljivo počakati ter še marsikaj. Letos so proti koncu koncerta na odru pokazali tudi navdušenje do plesa (ki ga pri urah športa v decembru vsako leto nanje prenaša učitelj Aleš Cvar), saj so se na svojo željo veselo zavrteli v ritmih polke in valčka. Resnično smo ponosni na njih in hvaležni Toniju Sotošku za povabilo!

Zapisala: Nataša Dular

Foto: Boštjan Colarič

(Visited 84 times, 1 visits today)
Dostopnost