Skoči na glavno vsebino

Zbudili smo se v delno sončno in vetrovno jutro.  Hitro smo pozajtrkovali in uredili naše sobe.

Ker je pomembno, da mislimo tudi na naše ostale učitelje, delavce šole in ravnateljico, jim v pozdrav sporočamo, da nismo pozabili nanje. Vsako dopoldne in popoldne najdemo čas za učno uro, rešujemo delovne liste, ustvarjamo in se pri tem zabavamo.

V teh dneh smo že dobro spoznali smučišča, pa tudi tehnike smučanja, od ustavljanja do klinastega, osnovnega in paralelnega zavoja, bočnega drsenja in še bi lahko naštevali, obvladamo že vsi. Tako nam vijuganje po strmini ne dela nikakršnih težav. Hura za nas in naše učitelje smučanja!

Po okusnem kosilu smo si malce odpočili in zatem odšli nazaj na bele strmine. Pogumno smo premagovali grbine in kupe južnega snega, med katerimi smo, če se malo pošalimo, naredili kar nekaj piruet in prevalov ter po zadnjih plateh drseli po bregu navzdol z nasmehom na obrazu. Ob koncu popoldanske šole smučanja smo se zadovoljni in utrujeni z avtobusom vrnili v hotel in se okrepčali s popoldansko malico.

Sledil je kviz o FIS pravilih, ki sta ga pripravila naša učitelja za skupni večerni kviz Sive celice, na katerem so sodelovale ekipe vseh treh šol, katerih učenci bivajo z nami v Hotelu Zarja. Naj vam zaupamo, naši ekipi 5. in 6. razreda sta se dobro odrezali!

Pred večerjo smo imeli izredno zanimivo predavanje z naslovom Pohorje in Podravje – naravna in kulturno-etnološka in tehniška dediščina splavarjev. Gospod Zlatko nam je predstavil zanimivo paleto opravil, vrst splavarjenja, pomen in delovanje splavarjev ter načina gradenj splavov v deželah celega sveta. Pogovor na to temo smo nadaljevali tudi med večerjo, saj smo bili nad predavanjem navdušeni.

Pred spanjem smo izvedli še žreb štartnih številk za jutrišnjo tekmo v veleslalomu. Držite pesti!

Kot pravi športniki smo hitro zaspali… Lahko noč do jutri.

       

 

 

(Visited 231 times, 1 visits today)
Dostopnost