Skoči na glavno vsebino

Prvi jutranji pogledi skozi okno niso ravno nizali nasmehov na obrazu, saj zaradi megle in dežja nismo videli dlje od dvorišča hotela. Kljub temu smo se razveselili predstavitve poteka današnjega dne naših učiteljev, saj sta povedala, da se bomo skupaj ves dan družili, učili, ustvarjali, igrali družabne igre, plesali z učenci drugih šol, idr.

Po zajtrku smo najprej napisali razglednice in se preizkusili v domišljijskem risanju šalice vroče čokolade ob glasbenih željah. Likovne izdelke bomo zagotovo razstavili na razrednem panoju, saj bomo z njimi obujali lepe spomine na dogodivščine iz zimske šole v naravi še cel mesec. 

Pred kosilom nas je čakalo presenečenje dneva – vožnja z gondolo! Z avtobusom smo se odpeljali do Bolfenka in se z gondolo odpeljali do izhodišča Pohorske vzpenjače. Pot smo nadaljevali peš proti Areni. Med vožnjo in ogledi je bilo čutiti malček grenkega priokusa, saj nam je razgled na Maribor in okoliško pokrajino zastirala megla. Kljub dežnim kapljam, ki so nam polzele po bundah in kapah, smo se imeli res lepo! 

Po dobrem kosilu smo se odpravili do sob, si odpočili in izvedli še zadnje učne obveznosti. Izvedeli smo marsikaj o fotosintezi in drugih naravoslovnih vsebinah, pa tudi o vetromerih in vetrokazih ter pomenu in značilnostih alpskega in predalpskega sveta v naši domovini. 

Po napornih dneh smo si, po mnenju vodij, zaslužili sprostitvenih trenutkov, zato smo v skupni prostor prinesli vse družabne igre in se ob njih zabavali, urili iznajdljivost, pomnjenje in se veselili ob glasbi vse do popoldanske malice. 

Sledilo je novo presenečenje – hotelski kino in večerna plesna zabava. Skupaj z učenci OŠ Bistrica ob Sotli in OŠ Jožeta Toporišiča Dobova smo si ogledali animirani film 5 legend, ki nas je poln vtisov in dobre volje po večerji popeljal še v plesni svet, za katerega so poskrbeli naši učitelji. Imeli smo se fenomenalno!

Priznamo, da smo danes smučanje pogrešali, a tovrstna druženja imajo vseeno svojo prednost.  

Ker pa nas jutri čaka tekma in po napovedih sodeč debela snežna odeja, se tokrat malo prej poslavljamo, vam pošiljamo virtualni skupinski objem in želimo mirno noč.

 

(Visited 189 times, 2 visits today)
Dostopnost