Skoči na glavno vsebino

1. DAN

Pohorje in Hotel Zarja sta nas ob pričetku 5-dnevnih dogodivščin šole v naravi pričakala v sončnem objemu. Po prihodu smo se razporedili po sobah, pospravili prtljago, uredili oblačila in sobe kot se šika ter jih naposled še poimenovali. Učitelja sta nam povedala, da morajo biti urejene, saj jih bosta vsak dan ocenjevala glede na izgled in urejenost.

Pred obilnim kosilom  so nas vodje hotela v jedilnici seznanili s pravili, obnašanjem v prostorih hotela in splošnih pravilih bontona v jedilnici. Po kosilu in krajšem počitku smo oblekli smučarsko opravo in se polni pričakovanj napotili na Areh, kjer sta nas pričakala učitelja smučanja, Ana in Marko. Sledil je preizkus našega znanja drsenja na snežnih površinah in se tako razporedili v tri skupine. Popoldne smo namenili izpopolnjevanju tehnik alpskega smučanja.

Po vrnitvi s smučišča smo pomalicali in z učiteljico Romano utrdili znanje predalpskih pokrajin, gozdnih meja in urili bralno razumevanje ob besedilu o astronomiji, ki ga je s predavanjem o našem sončnem sistemu in predstavitvi vseh planetov obogatila zunanja sodelavka vodstva Hotela Zarja, gospa Nataša.

Večer sta popestrila »sladka« mlečna večerja in nočni pohod v okolici hotela.

Pravijo, da je prvi dan najtežji, zato smo se kmalu po prihodu v hotel utrujeni zleknili v svoje postelje po prebrani pravljici za lahko noč :). Zaupamo pa vam lahko, da že nestrpno pričakujemo jutrišnji dan.

Lahko noč vam želimo učenci 5. in 6. razreda z učiteljema Alešem in Romano.

(Visited 995 times, 3 visits today)
Dostopnost