Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 16. septembra 2019, smo se učenci 9. razreda v sklopu Evropskega tedna mobilnosti odpravili v Šolski center Krško-Sevnica.

Najprej smo prisluhnili uvodnemu predavanju Zavoda varna pot o pomenu varnosti v prometu. Po končanem predavanju smo se razdelili v dve skupini in se odpravili po različnih delavnicah. Najprej smo se preizkusili v spretnostni vožnji na poligonu. Z uporabo »pijanskih očal« smo  preizkusili, kako je voziti pijan, testirali, kako se je zaleteti v drug avtomobil in kako se rešiti iz narobe obrnjenega avtomobila. Zatem so nam gasilci, reševalci in reševalci iz vode pokazali svojo reševalno opremo.

V drugem delu tehniškega dne pa so nam predstavili tehniške delavnice, in sicer delavnico s področja strojništva ter elektrotehnike in računalništva.

Žiga Rak, 9. r.

V četrtek, 19. septembra, smo se po tretji šolski uri trije učenci v spremstvu učiteljice Metke Bogolin s kombijem odpeljali v Krško, kjer smo se v sejni sobi Občine Krško udeležili Okrogle mize na temo »Kako varno peš v šolo?« S pomočjo plakatov in projekcij smo osnovnošolci predstavili naše poglede na prometno varnost in pomanjkljivosti, ki bi jih bilo potrebno odpraviti. Poleg nas so se predstavitve udeležili tudi učenci sosednjih šol, in sicer iz Senovega, Brestanice, Krškega, Leskovca in Rake. Okrogla miza se je zaključila okoli dvanajste ure, tako da smo se vrnili v šolo in nadaljevali  s poukom.

Jernej Bračun, 7. r.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Dostopnost