Skoči na glavno vsebino

 

V tednu od 22. 1. do 26. 1. 2024 je potekal Teden pisanja z roko.

Tudi na naši šoli so tako kot vsako leto potekale aktivnosti, povezane z ročnim pisanjem. Učenci so se seznanili so se s pomenom Tedna pisanja z roko, spoznali kaligrafijo, ustvarili zapis s tehnično pisavo, vadili finomotoriko z grafomotoričnimi vajami, na koncu pa so s pomočjo priloženih vprašanj ustvarili zapis o sebi.

ZAPIS ČASA O MENI

ZAPIS ČASA O MENI

 

Društvo Radi pišemo z roko vsako leto izbere tri osebnosti, ki s svojimi rokopisi spodbujajo pisanje z roko. Letošnji ambasadorji so Nik Škrlec, igralec in ustvarjalec, Iza Sia Login, podjetnica, svetovalka, mama mačka Toma, in dr. Blaž Koritnik, nevrolog, tajnik društva Sinapsa.

Osrednja tema letos je Zapisi časa o nas.

Tudi učitelji so ustvarili svoje zapise.

Današnji način življenja namreč v ospredje postavlja hitrost in obilje, zato se vse pogosteje od pisanja z roko odmikamo. Zadovoljstvo prinašata prav počasnost in umirjenost.

Danes si ne moremo več zamišljati pisanja brez tipkanja. Ker vedno manj pišemo z roko, postaja naša pisava manj čitljiva in toga, zato večkrat nadomeščamo pisano pisavo s tiskano. To se dogaja pri mlajših in starejših.

Pisanje z roko je povezano z našim živčnim in mišičnim sistemom. Na človeka vpliva pozitivno in omogoča naš vsestranski razvoj.

Ne smemo pozabiti na pomen izvirnih sporočil, ki jih ob posebnih priložnostih napišemo z roko, npr. voščila, zahvale, pohvale, izraze sožalja. Z roko napisana sporočila so bolj osebna, izražajo spoštovanje in naklonjenost.

Če hočete biti drugačni, pišite z roko.

 

(Visited 61 times, 1 visits today)
Dostopnost