Skoči na glavno vsebino

 

V ponedeljek, 28. 9. 2015, smo se vsi učenci naše šole pomerili v šolskem krosu. Učitelj športne vzgoje, g. Cvar, je pripravil odlično progo, ki smo jo preizkusili vsi. Tekmovanje so začeli najmlajši učenci, in sicer so se na progo najprej podali prvošolci, takoj za njimi prvošolke, nato pa vsi ostali, vse do devetega razreda. Učenci prve triade so odtekli en krog, učenci druge triade dva, najstarejši učenci pa so morali preteči kar tri kroge. Čeprav je bilo zelo hladno, smo vztrajali ob progi in do konca navijali za  vse tekače, ki so v tek vložili vse moči. S toplim aplavzom smo pozdravili vsakogar, ki je pritekel v cilj, ne glede na rezultat. Marsikdo med nami je bil s svojim dosežkom na krosu zadovoljen, nekateri pa so kljub vloženemu trudu zaostali za najhitrejšimi. Učenci, ki smo osvojili prva tri mesta, smo dobili tudi priznanja.

Naslednji dan pa smo najhitrejši tekmovalci zastopali našo šolo na občinskem tekmovanju v krosu, ki se potekal na travnatem terenu pri OŠ Jurija Dalmatina v Krškem. Z avtobusom smo se odpeljali v Krško, nato pa se peš napotili do tekmovališča, kjer smo se naprej okrepčali z malico, nato pa pričeli z ogrevanjem in razgibavanjem.

Tekmovanju so tudi tokrat otvorili prvošolci, sledili so jim drugošolci. Naši drugošolci so bili zelo uspešni, saj so odnesli kar tri medalje. Maja Pečnik je osvojila zlato medaljo, Lan Škerbec srebrno, Taja Krnc pa bronasto. Učenci tretjega, četrtega in petega razreda niso imeli takšne sreče, potem pa smo na vrsto prišli šestošolci. Drugo mesto in s tem srebrna medalja je pripadla meni, Uli Bohorč. V sedmem razredu se je medalja za las izmuznila Anžetu Resniku, ki je pristal na nehvaležnem četrtem mestu, zato pa je srebrno medaljo osvojila njegova sestra, osmošolka Ana Resnik. Lesketajočo se zlato medaljo pa si je okoli vratu ponosno obesil tudi osmošolec Tit Kvenderc.

Po končanem tekmovanju je sledila svečana podelitev medalj. Vse tekmovalce smo, kot se spodobi, nagradili z zasluženim aplavzom, nato pa se odpravili nazaj v šolo, kjer smo osvojene medalje ponosno pokazali tudi ostalim.

Ula Bohorč, 6. r.

kros13 kros1 kros2 kros3 kros4 kros5 kros6 kros7 kros8 kros9 kros10 kros11 kros12

 

 

 

(Visited 148 times, 1 visits today)
Dostopnost