Skoči na glavno vsebino

Tudi letos se je tretji petek v mesecu novembru kot že vrsto let zapored začel malo drugače, in sicer s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Takoj po prihodu v šolo smo zasedli jedilnico, kjer so bile mize polne lokalno pridelanih dobrot iz naše bližnje okolice. S slovenskim medom in maslom smo na debelo namazali črni kruh in ga poplaknili z domačim mlekom, nato pa zagrizli še v slastna domača jabolka.

Ja, tako bi moralo biti vsako jutro, a le redki učenci smo navajeni, da si doma, pred odhodom v šolo, vzamemo čas za zdrav zajtrk, saj se ne zavedamo njegovega pomena.

S tradicionalnim slovenskim zajtrkom želimo izboljšati odnos do hrane in poudariti pomen rednega zajtrkovanja. Ob tem ne smemo pozabiti na pomen zdrave prehrane in telesne dejavnosti za zdravje, krepitev zdravja ter preprečevanje debelosti in prekomerne telesne teže, spoznavanje lokalnih kulinaričnih posebnosti ter kulture uživanja obrokov.

Ob tem smo se spomnili na koristi uživanja lokalne hrane in pomen kmeta kot pridelovalca hrane in pomen čebelarstva, ki je tesno povezano s kmetijstvom in pridelavo hrane.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)
Dostopnost