Skoči na glavno vsebino

Zveza prijateljev mladine Krško je tudi tokrat, kot že vsa leta doslej, poskrbela za praznični začetek veselega decembra in za vse učence v občini Krško pripravila novoletne predstave. Te smo si ogledali po triadah, in sicer je bila prva predstava na sporedu 2. decembra 2019. Ta dan smo se učenci od 7. do 9. razreda odpeljali v Krško, v tamkajšnji kulturni dom, in si ogledali gledališko-glasbeno predstavo SHOW STRAHOV, v izvedbi Gledališke skupine DKD Senovo. Na odru so se zvrstili številni strahovi, ki ponoči prežijo na nas, od razbojnikov do okostnjakov, ki prihajajo iz onostranstva, na koncu pa smo olajšani ugotovili, da je strah v sredini votel, okoli pa ga nič ni.

V sredo, 4. decembra, so na svoj račun prišli učenci od 1. do 3. razreda, ki so si v Domu XIV. Divizije Senovo ogledali lutkovno predstavo ZAKAJ SEM AJČEK, ki so jo uprizorili člani GLG Sevnica.

Zadnji pa so na vrsto prišli učenci od 4. do 6. razreda, ki so si prav tako v Domu XIV. divizije Senovo 6. decembra ogledali gledališko-glasbeno  predstavo MATI GAIA, v izvedbi gledališke skupine OŠ Brežice.

Vsi smo se strinjali, da so bile letošnje predstave odličen uvod v praznični december.

Blažka Gerzina, 9. r.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Dostopnost