Skoči na glavno vsebino

Spoštovani!

Vsako leto 15. maja obeležujemo Mednarodni dan družin, v tednu od 15. do 22. maja pa Teden družin.

Prosimo vas, da vabilo, ki je v priponki delite po svojih komunikacijskih kanalih, da informacija pride do čim več zainteresirane javnosti oz. staršev.

Letošnji Mednarodni dan družin ima osrednjo temo »družine in urbanizacija«. Osredinjenost teme je na:

  • dostop do cenovno ugodnih stanovanj se hitro krči – najbolj prizadete so družine z nizkimi in srednjimi dohodki
  • izpostavljena je pomembnost javnih prostorov, kjer se mestni prebivalci lahko sprehajajo, kolesarijo, se aktivno rekreirajo in komunicirajo s sosedi
  • dobro načrtovani javni prostori omogočajo prebivalcem mesta dostop do storitev in priložnosti. To je še posebej pomembno za marginalizirane prebivalce in ogrožene ali ranljive populacije, kot so invalidi, ženske in starejše osebe. Ključnega pomena je dobra infrastruktura (tudi javni prevoz).
  • otroci in mladina potrebujejo varno mestno okolje, kjer lahko varno hodijo v šolo, imajo dostop do objektov za igro in rekreacijo, ki so primerni njihovi starosti.

Za Teden družin je Zveza prijateljev mladine Slovenije v sodelovanju s kulturno-umetniškimi organizacijami pripravila akcijo ZA DRUŽINE BREZPLAČNO. Odzvalo se je 39 muzejev in galerij.

Seznam je objavljen na spletni strani https://www.zpms.si/2022/05/11/akcija-za-druzine-brezplacno-v-tednu-druzin-15-5-22-5-2/ .

Vljudno vabljeni!

Darinka Kerin Kiler

vodja pisarne ZPM Krško

(Visited 23 times, 1 visits today)
Dostopnost