Skoči na glavno vsebino

Preden smo zjutraj odprli oči, je bilo slišati simpatično trkanje na vrata in izreko naših učiteljev: »Dobro jutro, lepo jutro! Ura je odbila sedem.« Dobra volja in pričakovanje novih aktivnosti na snegu sta nas že zjutraj spremljala in poskrbela, da smo prav čas zajtrkovali, pospravili sobe, urili znanje o rastlinskem in živalskem svetu alpskega in predalpskega sveta ter besednih vrstah, se uredili in opremili za odhod na smučišče. Po končanih dopoldanskih aktivnosti in usvajanju novih tehnik alpskega smučanja smo ob prihodu v hotel napolnili »baterije« z odličnim kosilom in odšli v sobe na zaslužen počitek. Seveda ni trajal dolgo, saj smo se morali vrniti na smučišče in z učitelji smučanja Markom, Ano, Alešem in Romano uspeli utrditi in nadgraditi znanje drsenja in težjih tehnik smučanja po belih strminah Pohorja. Najlepše je bilo slišati njihove pohvale, ki so nam vlivale voljo in željo po novem znanju. Zato se pogumno podajamo na zahtevnejše strmine in smo vešči samostojne uporabe različnih vlečnih naprav. Čeprav je snega manj, uživamo v objemih sončnih žarkov in v tem, kar nam narava ponuja.

Pred večerjo smo z velikim zanimanjem ob predavanju gospoda Mira ponovili in utrdili FIS pravila, saj nas jutri čaka tekmovanje v malih sivih celicah na omenjeno temo, z učiteljico Romano pa ponovili o vesolju, našem osončju in nebesnih telesih ter se spopadli z matematičnimi ugankami na področju geometrije.

Po obilni in okusni večerji pa smo spoznavali zanimivo delo gozdarja in življenjski slog živalskih in rastlinskih vrst na Pohorju, ki nam ju je temeljito predstavil gospod Aleš.

Večeri so res simpatični, saj smo bili ponovno deležni pravljice za lahko noč in voščilu za lepe sanje obeh naših učiteljev.

                                                                            

     

 

 

(Visited 317 times, 1 visits today)
Dostopnost