Šolska skupnost

Z letošnjim šolskim letom si je šolska skupnost naše šole zadala kar nekaj nalog, ki jih imamo namen uresničiti do konca tega šolskega leta. Na prvem sestanku, 24. 9. 2019, smo izvolili predsednico (Blažka Gerzina, 9. r.) in podpredsednico (Špela Kodrin, 8. r.) šolske skupnosti. Preko šolske skupnosti se učenci od 3. do 9. razreda lahko dejavno vključujejo v oblikovanje življenja in dela na šoli.

V oktobru in novembru smo se lotili izdelovanja knjižnih kazalk, ki bodo namenjene mednarodni (OŠ Budaševo – Topolovac – Gušće, Hrvaška) in nacionalni (OŠ Preserje pri Radomljah) izmenjavi. Pripravili smo vse potrebno za fotografski natečaj z naslovom Trije letni časi in se lotili priprav na praznični december. Pripravili smo vse potrebno za organizacijo novoletne pošte.

  1. SESTANEK ŠOLSKE SKUPNOSTI OŠ KOPRIVNICA

V SREDO, 15. 4. 2020, OB 10.00, BOMO IMELI VIDEO SESTANEK ŠOLSKE SKUPNOSTI.

SE VIDIMO/SLIŠIMO.

                                                                       KATJA ZORČIČ

 

 

Na priloženi PP predstavitvi si lahko ogledate fotografije, ki se bodo potegovale za glavno nagrado.

Hvala vsem sodelujočim za poslane fotografije.

Prelepe so.

FOTO NATEČAJ

 

VSE UČENCE, UČITELJE IN DRUGE DELAVCE NAŠE ŠOLE VABIMO, DA V ŠKATLO, NAMENJENO NOVOLETNI POŠTI, KI BO V MESECU DECEMBRU PRED ŠOLSKO KNJIŽNICO, ODDATE VOŠČILA, SPOROČILA IN LEPE ŽELJE.

NOVOLETNO POŠTO BOMO RAZDELILI KONEC DECEMBRA IN  TAKO DRUG DRUGEMU POLEPŠALI PRAZNIČNE DNI.

 

 

NACIONALNA IZMENJAVA KNJIŽNIH KAZALK

Naša osnovna šola se je letos prvič udeležila »projekta« mednarodne in nacionalne izmenjave knjižnih kazalk.

V oktobru smo izvedeli imena dodeljenih šol. Na nacionalni ravni je to OŠ Preserje pri Radomljah, na mednarodni ravni pa OŠ Budaševo – Topolvac – Gušće iz Hrvaške.

Našega prvega koraka, izdelati knjižne kazalke, so se učenci z navdušenjem lotili.

Knjižne kazalke, namenjene OŠ Preserje pri Radomljah, so izdelali učenci 5. razreda v sklopu ure KIZ-a (knjižnično-informacijska znanja). Med ustvarjanjem so učenci prisluhnili Zgodbam za lahko noč za uporniške punce in Zgodbam za fante, ki si drznejo biti drugačni. Življenjske zgodbe oseb v knjigah so jih več kot navdušile.

Nastajanje mojstrovin si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.